Autoverzekering dekkingen
Op zoek naar de beste dekking voor jouw auto? Maak nu een vergelijking en ontvang gratis advies over welke dekking het beste bij je past. Of lees verder voor meer informatie.
Waarom kiezen voor Overstappen.nl?
11 jaar aan ervaring
Bij ons kan je sinds 2013 een groot aanbod autoverzekeringen vergelijken.
100% onafhankelijk
Wij zijn als vergelijker volledig onafhankelijk. Zo beïnvloeden we de uitkomsten van de vergelijker niet.
Deskundig advies
Ontvang persoonlijk advies van onze WFT- gecertificeerde klantenservice.
Basisdekking autoverzekering
Wanneer je praat over de dekking van je autoverzekering, kijk je eerst naar de basisdekking. Dit is hetgeen waarvoor je in de basis bent gedekt, waaronder dus verschillende soorten autoschade. De verschillende soorten basisdekkingen worden door autoverzekeraars ondergebracht in WA- verzekering, WA + beperkt casco en all risk. Deze basisdekkingen verschillen in het aantal schades waarvoor je gedekt bent, maar ook in de hoogte van je maandelijkse premie.
Uit welke dekkingen kun je kiezen?
Zoals eerder benoemd heb je keuze uit 3 verschillende basisdekkingen: WA, WA beperkt casco en All risk. WA dekt alleen schade aan andere, de andere twee dekkingen zijn casco verzekeringen. Dit wil zeggen dat ook schade aan je eigen auto (deels) gedekt wordt. In Nederland ben je als autobezitter verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten.
WA- autoverzekering
Met een WA-verzekering ben je alleen gedekt voor schade die je met jouw voertuig bij anderen veroorzaakt. Dit is de goedkoopste basisdekking. Schade aan jouw auto, waarbij niet aangetoond kan worden dat de schade door iemand anders is veroorzaakt, moet je altijd zelf betalen.
WA + beperkt casco
Als aanvulling op je WA-verzekering kun je kiezen voor WA + beperkt casco. Hiermee ben je niet alleen gedekt voor schade aan anderen, maar ook voor bepaalde schade aan je eigen auto die niet door jou of andere bestuurders is veroorzaakt, zoals schade door brand, diefstal of storm.
All risk
Met een all risk autoverzekering, oftewel WA + volledig casco, ben je voor bijna alle schade gedekt. Dit omvat niet alleen schade aan anderen en schade die buiten jouw schuld om is ontstaan, maar ook schade die je zelf hebt veroorzaakt.
In 4 stappen de gewenste dekking afsluiten
Vergelijk autoverzekeringen en sluit je dekking af in vier eenvoudige stappen.
-
Stap 1
Vul je gegevens in
-
Stap 2
Kies je gewenste dekking
-
Stap 3
Vergelijk autoverzekeringen
-
Stap 4
Vraag je nieuwe autoverzekering aan
Wanneer kies je welke dekking?
Het kiezen van de juiste autoverzekering dekking kan soms lastig zijn. Ga je voor de meest uitgebreide dekking of is een goedkopere dekking toch een betere optie? Er zijn verschillende factoren die je kunt meenemen in je keuze.
De verzekeraars in de vergelijker
Overzicht autoverzekering dekkingen
Autoverzekeraars hanteren een drietal basisdekkingen waar je uit kunt kiezen: WA, WA + beperkt casco en All risk. Wij leggen per basisdekking uit waarvoor je verzekerd bent.
WA-verzekering
- Schade aan anderen
- Diefstal of inbraak
- Ruitschade
- Stormschade en brandschade
- Schade door eigen toedoen
- Vandalisme
WA + beperkt casco
- Schade aan anderen
- Diefstal of inbraak
- Ruitschade
- Stormschade en brandschade
- Schade door eigen toedoen
- Vandalisme
All risk
- Schade aan anderen
- Diefstal of inbraak
- Ruitschade
- Stormschade en brandschade
- Schade door eigen toedoen
- Vandalisme
Aanvullende verzekeringen
Naast de basisdekking van je autoverzekering (WA-, WA beperkt casco, of een all risk autoverzekering) kun je ook nog een aanvullende dekking voor je auto afsluiten. Hiermee kun je jezelf en je auto extra beschermen tegen verschillende soorten risico’s en onvoorziene gebeurtenissen.
Inzittendenverzekering
Met een schadeverzekering inzittenden ben je verzekerd voor schade die jij of je medepassagiers oplopen bij een ongeval. Dit betreft letselschade en materiële schade.
Rechtsbijstandverzekering
Met een rechtsbijstandverzekering wordt juridische bijstand bij geschillen over de autoverzekering vergoed. Bijvoorbeeld geschillen over de schuldvraag bij een ongeval.
Ongevallenverzekering
Een ongevallenverzekering keert een vast bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval.
No-claimbeschermer
Een no-claimbeschermer beschermt je no-claimkorting als je schade claimt bij je verzekeraar.
Pechhulp
Met een pechhulpverzekering wordt hulp bij autopech vergoed, bijvoorbeeld bij een lekke band of een lege accu.
Accessoiredekking
Met een accessoiredekking ben je gedekt voor schade en diefstal van je accessoires, die zich in of rondom je auto bevinden.
Speciale regelingen
Naast de bovengenoemde aanvullende dekkingen, kan je bij sommige autoverzekeraars profiteren van speciale regelingen:
- Nieuwwaarderegeling: Een nieuwwaarderegeling vergoedt de nieuwwaarde van je auto bij total loss of diefstal. Zo is dit meestal hoger dan de dagwaarde van je auto.
- Aanschafwaarde: Een interessante regeling als je een tweedehands auto koopt, waardoor je de aankoopwaarde van je auto vergoedt, krijgt in geval van ernstige schade of bij diefstal.
- Accessoiredekking: Met een accessoiredekking ben je gedekt voor schade en diefstal van je accessoires, die zich in of rondom je auto bevinden.
Tussentijds de dekking van je autoverzekering aanpassen
Als je al eerder een autoverzekering hebt afgesloten, kan je ervoor kiezen om je huidige dekking te wijzigen. Je hebt hierbij twee keuzes:
- Uitbreiden van de dekking: Je kan ervoor kiezen om een extra aanvullende dekking of speciale regeling af te sluiten of een aanpassing te doen aan de basisdekking. Meestal is deze wijziging tussentijds mogelijk bij je autoverzekeraar.
- Het beperken van je huidige dekking: Je dekking beperken kan meestal pas aan het einde van de contractperiode. Lees hiervoor de polisvoorwaarden van de verzekeraar.
Autoverzekering vergelijken
Weet je al welke dekking je wilt afsluiten? Vergelijk verschillende autoverzekeringen in onze vergelijker. Vind zo de goedkoopste autoverzekering die voldoet aan jouw gewenste dekking.
Handige informatie
Is je vraag nog niet beantwoord?
Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!