All risk autoverzekering
Nieuwe auto of overstappen? Vergelijk 20 autoverzekeraars en vind de beste all risk verzekering voor de laagste prijs.
Waarom kiezen voor Overstappen.nl?
11 jaar aan ervaring
Bij ons kan je sinds 2013 een groot aanbod autoverzekeringen vergelijken.
100% onafhankelijk
Wij zijn als vergelijker volledig onafhankelijk. Zo beïnvloeden we de uitkomsten van de vergelijker niet.
Deskundig advies
Ontvang persoonlijk advies van onze WFT- gecertificeerde klantenservice.
All risk verzekering voor je auto
Rijd je sinds kort rond in een gloednieuwe bolide? Dan is een WA-verzekering met volledig casco de beste optie. In de volksmond wordt vaak gesproken over een all risk autoverzekering. Alle risico’s zijn zo’n beetje afgedekt met deze autoverzekering. Zelfs als je zelf schade aan je auto toebrengt, wordt dit vergoed.
Wat is een all risk autoverzekering?
Een all risk autoverzekering dekt alles wat een verzekering met beperkt casco ook dekt, plus een beetje extra. De verzekering dekt namelijk ook schade die je zelf veroorzaakt. Denk hierbij aan schade door een eenzijdige aanrijding, slippen en te water raken. Ook schade door vandalisme wordt gedekt.
Bekijk hoeveel jij kan besparen op je all risk autoverzekering
- Vergelijk op prijs & kwaliteit
- 100% onafhankelijk
- Bespaar gemiddeld €290 p.j.
Uitsluiting van de dekking
In sommige gevallen dekt de verzekering de schade niet. Wat bij jouw verzekeraar reden is tot uitsluiting, vind je in de polisvoorwaarden. In de volgende gevallen wordt de schade sowieso niet vergoed:
Vergoedingen
Een autoverzekering met een all risk dekking betaalt zich vooral uit bij schade door eigen schuld, maar zeker ook bij total loss. In het eerste jaar krijg je meestal de nieuwwaarde uitgekeerd. Daarna verschilt de vergoeding per autoverzekeraar. Sommige verzekeraars blijven de nieuwwaarde maar liefst 2 of 3 jaar vergoeden. Andere verzekeraars kennen een afschrijvingsregeling. In alle andere gevallen vergoeden ze de dagwaarde.
Tot welke leeftijd je auto all risk verzekeren?
In het algemeen wordt aangeraden om een all risk verzekering af te sluiten als je auto jonger is dan zes jaar. De leeftijd van de auto speelt dus een belangrijke rol bij het kiezen van het type autoverzekering. Voor een WA-beperkt cascoverzekering wordt een leeftijd van 6 tot 10 jaar aangeraden, en voor een WA-verzekering geldt dit voor auto’s van 10 jaar of ouder. Toch is het soms verstandig om met een auto ouder dan 10 jaar een all risk dekking te kiezen, als je bijvoorbeeld erg afhankelijk bent van je auto of je auto voor een lange tijd zijn waarde vasthoudt.
All risk verzekering auto ouder dan 10 jaar: wanneer wel verstandig?
Het algemene advies over de leeftijd van je auto en welke verzekering hierbij past, is een richtlijn. Elke situatie is namelijk uniek. Het kan best zijn dat je een auto ouder dan 10 jaar hebt en dat het in jouw geval wel verstandig is om een all risk autoverzekering af te sluiten. Er zijn behalve het bouwjaar van je auto namelijk nog een aantal elementen van belang voor het bepalen van waardevastheid- en verlies:
- Type wagen;
- Model;
- Merk van de auto;
- Dagwaarde;
- Welke uitvoering het is;
- Kilometerstand;
- Verschillende opties;
- Onderhoudsstaat.
Heb je bijvoorbeeld een bijzondere oldtimer, dan kan het zijn dat deze in de loop van de jaren steeds meer waard wordt. Dan past een all risk autoverzekering beter bij je dan alleen een WA.
Nog meer redenen om je auto ouder dan 10 jaar all risk te verzekeren
Behalve de leeftijd van je auto spelen er dus nog veel meer factoren een rol bij het bepalen of je je auto all risk wil verzekeren. Een aantal redenen om toch all risk te verzekeren zijn:
- Als je echt afhankelijk van je auto bent.
- Als je je auto nodig hebt voor werk.
- Je rijdt een populair automerk.
- Je hebt geen spaargeld achter de hand.
Overzicht autoverzekering dekkingen
Als je autoverzekeringen gaat vergelijken dan is het belangrijk om te weten welke dekking je nodig hebt voor jouw auto. Er zijn drie basisdekkingen waar je uit kunt kiezen: WA, WA + beperkt casco en All risk. Wij leggen per basisdekking uit waarvoor je verzekerd bent.
WA-verzekering
- Schade aan anderen
- Diefstal of inbraak
- Ruitschade
- Stormschade en brandschade
- Schade door eigen toedoen
- Vandalisme
WA + beperkt casco
- Schade aan anderen
- Diefstal of inbraak
- Ruitschade
- Stormschade en brandschade
- Schade door eigen toedoen
- Vandalisme
All risk
- Schade aan anderen
- Diefstal of inbraak
- Ruitschade
- Stormschade en brandschade
- Schade door eigen toedoen
- Vandalisme
All risk autoverzekeringen vergelijken
Het afsluiten van een autoverzekering is een dure aangelegenheid. Juist daarom is het verstandig autoverzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Zo ben je verzekerd van de beste dekking voor de laagste prijs.
Door je gegevens in onze vergelijker in te vullen, vind je direct een verzekering die bij je past. Binnen vijf minuten kan je zo tot wel €290,- per jaar besparen.
Het laatste nieuws
Automobilisten vinden dat smartphonegebruik in verkeer de hoogste verkeersboete verdient
62% van de Nederlanders wil dat smartphonegebruik in het verkeer in de top 5 van hoogste verkeersboetes staat.
Zwarte zaterdag 2024: welke dagen moet je vermijden op zomervakantie?
In de zomer zijn er bepaalde dagen waarop er topdrukte op de wegen is. Wat is zwarte zaterdag en hoe ontwijk je het?
Maximumsnelheid op snelwegen gaat terug naar 130 kilometer per uur
Lees hier waarom de formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB de maximumsnelheid op snelwegen weer willen verhogen en wat voor effecten de maximale snelheid van 100 kilometer per uur heeft gehad.
Dit dekt je autoverzekering onderweg naar wintersport
Ga je binnenkort met de auto op wintersport? Dan wil je natuurlijk wel goed voorbereid de weg op. Overstappen.nl legt uit waarvoor je verzekerd bent als je op wintersport gaat.
HEMA stopt met schadeverzekeringen
Per 26 februari 2024 stopt HEMA met het aanbieden van al hun schadeverzekeringen. Alle schadeverzekeringen van Hema worden overgenomen door InShared. De zorgverzekering blijft bestaan.
Dit zijn de vijf grootste irritaties in het verkeer
Bijna 70 procent van de Nederlanders ergert zich aan rijgedrag andere automobilisten. Maar wat zijn de grootste irritatiefactoren? Overstappen.nl zocht het voor je uit.
Handige informatie
Is je vraag nog niet beantwoord?
Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!