Automobilisten vinden dat smartphonegebruik in verkeer de hoogste verkeersboete verdient
62% van de Nederlanders wil dat smartphonegebruik in het verkeer in de top 5 van hoogste verkeersboetes staat.
Wil je je auto weer gaan gebruiken na een periode van schorsing? Op deze pagina ontdek je hoe je eenvoudig en snel de schorsing van je auto opheft. Stap-voor-stap nemen we je mee door dit proces, zodat je binnen no-time weer zorgeloos de weg op kunt.
Heb je je auto tijdelijk niet nodig? Dan kun je deze schorsen. Een schorsing van je auto houdt in dat je een bepaalde periode geen wegenbelasting en verzekeringspremies hoeft te betalen. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld langere tijd in het buitenland verblijft.
Je regelt de schorsing eenvoudig via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), bij een kentekenloket of bij een RDW-keuringsstation of -balie. Belangrijk is dat je auto tijdens de schorsingsperiode niet op de openbare weg mag staan of rijden.
Bij het schorsen van je auto kies je voor een schorsingsperiode van 1, 2 of 3 jaar. Na deze periode loopt de schorsing vanzelf af.
Wil je de schorsing graag eerder opheffen? Dat kan op ieder moment, via de website of een loket van de RDW.
Het online opheffen van een schorsing werkt als volgt:
Liever de schorsing opheffen bij een loket? Dat kan ook. Ga in dit geval langs bij een kentekenloket, RDW-keuringsstation of RDW-balie. Neem een geldig legitimatiebewijs, je kentekencard en je bijbehorende tenaamstellingscode – of het tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs (bij een papieren kentekenbewijs) mee. De medewerker aan de balie heft de schorsing direct voor je op en geeft je een bewijs mee.
Let op! Is de schorsing opgeheven? Dan mag je weer de openbare weg op. Wel moet je voertuig dan weer (minimaal) WA-verzekerd zijn. Als deze APK-plichtig is en je hiervoor motorrijtuigenbelasting moet betalen, dan gaan ook deze verplichtingen direct weer in.
Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!
62% van de Nederlanders wil dat smartphonegebruik in het verkeer in de top 5 van hoogste verkeersboetes staat.
In de zomer zijn er bepaalde dagen waarop er topdrukte op de wegen is. Wat is zwarte zaterdag en hoe ontwijk je het?
Lees hier waarom de formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB de maximumsnelheid op snelwegen weer willen verhogen en wat voor effecten de maximale snelheid van 100 kilometer per uur heeft gehad.
Ga je binnenkort met de auto op wintersport? Dan wil je natuurlijk wel goed voorbereid de weg op. Overstappen.nl legt uit waarvoor je verzekerd bent als je op wintersport gaat.
Per 26 februari 2024 stopt HEMA met het aanbieden van al hun schadeverzekeringen. Alle schadeverzekeringen van Hema worden overgenomen door InShared. De zorgverzekering blijft bestaan.
Bijna 70 procent van de Nederlanders ergert zich aan rijgedrag andere automobilisten. Maar wat zijn de grootste irritatiefactoren? Overstappen.nl zocht het voor je uit.
Service & contact
Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.