Zakelijke bestelautoverzekering vergelijken
Gebruik jij je bestelauto zakelijk? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Op Overstappen.nl kun je terecht voor het verzekeren van jouw bestelauto. Vul je gegevens hieronder in en kies de dekking die bij jou past.
Waarom kiezen voor Overstappen.nl?
11 jaar aan ervaring
Bij ons kan je sinds 2013 een groot aanbod autoverzekeringen vergelijken.
100% onafhankelijk
Wij zijn als vergelijker volledig onafhankelijk. Zo beïnvloeden we de uitkomsten van de vergelijker niet.
Deskundig advies
Ontvang persoonlijk advies van onze WFT- gecertificeerde klantenservice.
Zakelijke bestelautoverzekering vergelijken? Dit heb je nodig
Voor het vergelijken van zakelijke bestelautoverzekeringen heb je een aantal gegevens nodig. Op basis van deze gegevens berekenen de verzekeraars de premie van je zakelijke bestelautoverzekering. Houd de volgende gegevens bij de hand:
In 4 stappen je zakelijke bestelautoverzekering vergelijken
-
Stap 1
Vul je gegevens in
-
Stap 2
Kies je gewenste dekking
-
Stap 3
Vergelijk je zakelijke bestelautoverzekering
-
Stap 4
Vraag je nieuwe zakelijke bestelautoverzekering aan
Vergelijk de beste zakelijke bestelautoverzekering voor jou
Wij vergelijken zakelijke bestelautoverzekeringen van
Hoe werkt het vergelijken van je zakelijke bestelautoverzekering?
‘Iedereen die een eigen bedrijf heeft en een zakelijke bestelauto heeft, is verplicht om een zakelijke bestelautoverzekering af te sluiten. Het is dan ook voor veel mensen interessant om zakelijke bestelautoverzekeringen te vergelijken. Heb je een dekking & verzekeraar gekozen? Dan kun je ook nog een aanvullende verzekering afsluiten. Vervolgens zul je een aantal belangrijke gegevens moeten invullen en daarna kun je jouw zakelijke bestelautoverzekering afsluiten.’
Expert zakelijke verzekeringen
Zakelijke bestelautoverzekering dekkingen
Wanneer je een zakelijke bestelautoverzekering afsluit, heb je de keuze uit drie verschillende dekkingen. Bij het kiezen van de juiste dekking voor jou bestelauto is bijvoorbeeld de leeftijd van de auto een belangrijke factor.
WA-verzekering
- Schade aan anderen
- Diefstal of inbraak
- Ruitschade
- Stormschade en brandschade
- Schade door eigen toedoen
- Vandalisme
WA + beperkt casco
- Schade aan anderen
- Diefstal of inbraak
- Ruitschade
- Stormschade en brandschade
- Schade door eigen toedoen
- Vandalisme
All risk
- Schade aan anderen
- Diefstal of inbraak
- Ruitschade
- Stormschade en brandschade
- Schade door eigen toedoen
- Vandalisme
Aanvullende verzekeringen
Naast de basisdekking kun je ook een aanvullende dekking afsluiten. Dit is een extra uitbreiding van je autoverzekering en dus niet verplicht. Let op: via onze vergelijker is het nog niet mogelijk om een aanvullende verzekering voor je bestelauto af te sluiten. Je kunt wel bij de verzekeraar zelf nog een aparte aanvullende dekking afsluiten. Hieronder vind je een overzicht van de aanvullende dekkingen waaruit je kunt kiezen:
Schadeverzekering inzittenden
Met een schadeverzekering inzittenden ben je verzekerd voor letsel- en materiële schade die jij of je passagiers oplopen bij een ongeval.
Rechtsbijstandverzekering
Met een rechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp bij geschillen over de autoverzekering, zoals de schuldvraag bij een ongeval.
Ongevallen inzittendenverzekering
Raak je door een auto-ongeluk blijvend invalide of kom je te overlijden? Dan keert de OIV een bedrag uit.
No-claimbeschermer
Een no-claimbeschermer beschermt je no-claimkorting als je schade claimt bij je verzekeraar.
Pechhulp
Met een pechhulpverzekering wordt hulp bij autopech vergoed, bijvoorbeeld bij een lekke band of een lege accu.
Accessoiredekking
Met een accessoiredekking ben je gedekt voor schade en diefstal van je accessoires, die zich in of rondom je auto bevinden.
Meer over het verzekeren van je bestelauto
Accessoires zakelijke bestelautoverzekering
Bestelauto’s zijn vaak uitgerust met handige accessoires. De accessoires die vanuit de fabriek standaard op de bestelauto zijn gemonteerd, zijn automatisch meeverzekerd. Denk hierbij aan een trekhaak, ingebouwde navigatiesystemen en geluidsapparatuur. Deze accessoires zijn inbegrepen in de cataloguswaarde van de auto en vallen onder de dekking van de zakelijke bestelautoverzekering.
Later ingebouwde of toegevoegde accessoires vallen niet automatisch onder de dekking van de zakelijke bestelautoverzekering. Hierbij kun je denken aan een achteruitrijcamera of een navigatiesysteem dat je later hebt toegevoegd. Wil je ook deze accessoires meeverzekeren? Dan zul je dit bij je verzekeraar moeten aangeven.
Moet ik een verzekering voor een personen- of bestelauto afsluiten?
Het is belangrijk om te weten dat niet alle auto’s die voor werk worden gebruikt, als bestelauto worden beschouwd. Om als bestelauto te worden erkend, moet je voertuig aan specifieke eisen voldoen.
Ten eerste moet de auto speciaal zijn ingericht voor het vervoer van goederen en een vlakke laadvloer hebben. De toegestane maximummassa mag niet meer dan 3.500 kilo bedragen en je dient te beschikken over een btw-nummer en meer dan 10% van je kilometers zakelijk te rijden.
Ook aan de ombouw en inrichting van de bestelauto worden specifieke eisen gesteld, die afhankelijk zijn van het soort bestelauto dat je hebt (bijvoorbeeld met open laadbak, met verhoogd dak, met dubbele cabine, etc).
Indien jouw auto niet voldoet aan de eisen van de Belastingdienst, wordt deze beschouwd als een personenauto. In dit geval dien je een zakelijke autoverzekering af te sluiten voor een personenauto. Gelukkig kun je bij Overstappen.nl gemakkelijk verschillende verzekeringen voor zakelijke personenauto’s vergelijken en de juiste verzekeraar vinden die past bij jouw zakelijke auto en persoonlijke situatie.
Als je een zakelijke autoverzekering als zzp’er wil afsluiten is dit ook mogelijk.
Belastingvoordelen bestelauto
Sinds 1 januari 2007 is er geen verplichting meer om de Belasting op Personenauto’s en Motorvoertuigen vooraf te betalen wanneer je een bedrijfsauto aanschaft. Voor ondernemers geldt namelijk een vrijstelling van de omzetbelasting.
Als je echter je onderneming beëindigt, de bestelauto ombouwt tot een personenauto of de bestelauto verkoopt aan een particulier voordat deze vijf jaar oud is, moet je alsnog BPM betalen.
Als je een bestelauto koopt, kun je de kosten aftrekken bij de inkomstenbelasting. Ook kun je de btw over de aankoop van je bestelauto aftrekken als je btw-belaste werkzaamheden uitvoert. Als je de auto echter privé of voor woon-werkverkeer gebruikt, moet je de btw wel betalen.
Zakelijke gebruikers van bestelauto’s krijgen korting op de wegenbelasting. Als je als ondernemer geregistreerd bent voor de omzetbelasting, wordt automatisch het lagere tarief berekend. Let op, je moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals:
- ondernemer zijn voor de omzetbelasting
- een btw-nummer hebben
- de rechtspersoon zijn aan wie het btw-nummer is toegekend
- jaarlijks meer dan 10% van je kilometers zakelijk hebben gereden
- en de bestelauto moet op jouw naam staan
In sommige gevallen is het ook mogelijk om je bestelauto particulier te verzekeren, hiervoor moet je voldoen aan een aantal voorwaarden.
Zakelijke autoverzekering via Overstappen.nl
Met behulp van onze vergelijker kan jij gemakkelijk de beste zakelijke bestelautoverzekering vinden voor jou situatie. Via onze vergelijker kies je gemakkelijk én snel een zakelijke bestelautoverzekering die bij je past. Vervolgens hoef je alleen nog een paar gegevens in te voeren om je overstap af te ronden.
Hoe bespaar ik op mijn zakelijke bestelautoverzekering?
Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt besparen op je zakelijke bestelautoverzekering. Lees hier de belangrijkste tips om te besparen op deze kostenpost.
Het laatste nieuws
Automobilisten vinden dat smartphonegebruik in verkeer de hoogste verkeersboete verdient
62% van de Nederlanders wil dat smartphonegebruik in het verkeer in de top 5 van hoogste verkeersboetes staat.
Zwarte zaterdag 2024: welke dagen moet je vermijden op zomervakantie?
In de zomer zijn er bepaalde dagen waarop er topdrukte op de wegen is. Wat is zwarte zaterdag en hoe ontwijk je het?
Maximumsnelheid op snelwegen gaat terug naar 130 kilometer per uur
Lees hier waarom de formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB de maximumsnelheid op snelwegen weer willen verhogen en wat voor effecten de maximale snelheid van 100 kilometer per uur heeft gehad.
Dit dekt je autoverzekering onderweg naar wintersport
Ga je binnenkort met de auto op wintersport? Dan wil je natuurlijk wel goed voorbereid de weg op. Overstappen.nl legt uit waarvoor je verzekerd bent als je op wintersport gaat.
HEMA stopt met schadeverzekeringen
Per 26 februari 2024 stopt HEMA met het aanbieden van al hun schadeverzekeringen. Alle schadeverzekeringen van Hema worden overgenomen door InShared. De zorgverzekering blijft bestaan.
Dit zijn de vijf grootste irritaties in het verkeer
Bijna 70 procent van de Nederlanders ergert zich aan rijgedrag andere automobilisten. Maar wat zijn de grootste irritatiefactoren? Overstappen.nl zocht het voor je uit.
Veelgestelde vragen over zakelijke bestelautoverzekering
Is je vraag nog niet beantwoord?
Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!