ACM trekt vergunning van energieleverancier “All In Power” in | Overstappen.nl
09-10-2024

ACM trekt vergunning van energieleverancier “All In Power” in

Dynamische leverancier All in Power was sinds 2020 actief op de Nederlandse markt en levert alleen elektriciteit aan ongeveer vijfhonderd klanten.

3 minuten 09-10-2024
Tom Schlagwein
Energie-expert

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) maakt vandaag bekend dat ze de vergunning voor “All in Power” per direct intrekken. Zij mogen geen nieuwe klanten meer aannemen en de figuurlijke stekker wordt er uit getrokken. All in Power was sinds 2020 actief op de Nederlandse markt en levert alleen elektriciteit aan ongeveer vijfhonderd klanten. Daarmee is het een kleine leverancier die nu niet meer verdergaat. De leverancier stond erom bekend alleen dynamische contracten aan te bieden.

All in Power voldoet niet aan eisen

De klanten zijn zowel consumenten als het MKB, meldt de ACM. “Het bedrijf is niet langer in staat om op een betrouwbare manier energie te leveren…en heeft geen actieve bestuurders meer”, zegt de toezichthouder. De energieleverancier stond vanwege de slechte financiële positie al langer onder verscherpt toezicht. Omdat de onderneming niet meer aan de eisen voldoet, wordt de vergunning ingetrokken.

Het is voor het eerst dat de vergunning van een dynamische leverancier wordt ingetrokken. Dat is op zich vreemd, omdat de dynamische leveranciers geen inkooprisico lopen ten opzichte van leveranciers die vaste contracten moeten inkopen en daarmee risico lopen als de markt plotseling stijgt. Dat zorgde in 2021 en 2022 voor een golf aan faillissementen. Blijkbaar had het bedrijf de zaakjes niet goed op orde. Het is goed om te zien dat de ACM actief ingrijpt. Dat is ze eerder al verweten.
Tom Schlagwein
Tom Schlagwein
Energie-expert

Wat gebeurt er met de klanten van All in Power?

Klanten van All in Power kunnen nog wel gebruikmaken van het elektriciteitsnet. All in Power krijgt nu de tijd om een andere leverancier te vinden voor de bestaande klanten. Dit proces gaat conform de Energiewet rondom het intrekken van de vergunningen. Lukt het de leverancier geen vervanging te vinden? Dan worden de klanten uiterlijk vóór 5 november 2024 verdeeld over alle andere energieleveranciers.

Wie een contract bij All in Power heeft, kan in de tussenliggende periode niet zelf overstappen. Klanten krijgen vanzelf bericht van de nieuwe leverancier over hun nieuwe contract. Dat kan weer een contract met dynamische tarieven zijn, maar een contract met variabele tarieven is ook mogelijk.

Ik schat de impact voor de klanten niet zo groot. All in Power was geen goedkope leverancier. Klanten kunnen straks een ander dynamisch contract uitzoeken met lagere inkoopvergoedingen.  Na het faillissement van Welkom Energie kregen klanten een veel duurder contract van Eneco. Dat is nu echt niet het geval. Het grote nadeel is wel dat de klanten hun te veel betaalde voorschotten waarschijnlijk wel kwijt zijn. All in Power gaf naar ons bekend geen kortingen, dus die zullen de klanten niet kwijt zijn. Hopelijk is de schade ook daar beperkt.
Tom Schlagwein
Tom Schlagwein
Energie-expert

Klanten van All in Power krijgen te maken met een zelfde afhandeling als wanneer een energieleverancier failliet gaat. Dit proces hebben wij voor je uitgelegd op de pagina: energieleverancier failliet.

Geschreven door
Tom Schlagwein Energie-expert
Tom Schlagwein
Energie-expert
Laatste update
Over onze expert
Sinds 2019 is Tom Schlagwein expert bij Overstappen.nl. Eerst als tarievenspecialist en sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot dé energie-expert van Overstappen.nl. Hij voorziet Overstappers van onafhankelijk advies voor hun energiecontract en houd je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de energiemarkt. Tom wordt geregeld vermeld in de pers, waaronder De Telegraaf en Metro en is ook op tv geweest bij programma’s zoals Kassa. Daarnaast presenteert Tom ons Energiejournaal waarin hij uitleg geeft over de huidige situatie op de energiemarkt.
Klantenserviceteam portretten

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.