DSW maakt zorgpremie 2025 bekend: stijging van 9,50 euro per maand | Overstappen.nl
24-09-2024

DSW maakt zorgpremie 2025 bekend: stijging van 9,50 euro per maand

In 2025 ga je € 9,50 per maand meer betalen voor een basisverzekering van DSW. In 2024 betaal je nog € 149,00 per maand bij DSW, volgend jaar wordt dit € 158,50 per maand.

3 minuten 24-09-2024
Jeremy Broekman
Expert zorgverzekeringen

Traditioneel is DSW de eerste van alle zorgverzekeraars die de premie voor de basisverzekering bekend maakt en dit jaar is geen uitzondering. De zorgpremie van de basisverzekering van DSW stijgt in 2025 met € 9,50 per maand naar € 158,50. Hiermee zet DSW de toon voor andere zorgverzekeraars. De stijging volgt de trend van afgelopen jaren en de voorspelling in de Miljoenennota.

Basisverzekering DSW 2025

Bekijk hier een overzicht van de basisverzekering van DSW voor 2025. In onze vergelijker kun je vanaf 13 november eenvoudig je zorgverzekering vergelijken zodat je altijd zeker weet dat je de juiste verzekering afsluit voor 2025.

beweeg de tabel van links naar rechts
BasisverzekeringPremie 2024Premie 2025Verschil
DSW Zorgpolis
(combinatieverzekering)

€ 149,00

€ 158,50

+ € 9,50

Premiestijging zet betaalbaarheid en solidariteit onder druk

Volgens DSW-directeur Aad de Groot is de premieverhoging onvermijdelijk door factoren als inflatie, hogere lonen en toenemende zorgvraag door vergrijzing en meer chronisch zieken. Hij vreest dat de premie binnen enkele jaren richting 200 euro per maand gaat. “De solidariteit staat onder grote druk. De gezondheidsverschillen in Nederland worden te groot. De rek is er echt uit”, aldus De Groot.

DSW pleit voor fundamentele veranderingen zorgstelsel

Zorgverzekeraar DSW doet een dringend beroep op de politiek om nu fundamentele veranderingen door te voeren in het zorgstelsel. Zo pleit De Groot voor minder marktwerking en meer samenwerking tussen verzekeraars. Ook wil hij de premie verlagen naar circa 30 euro en een groter deel via belastingen heffen voor meer inkomensafhankelijkheid.

Verder stelt DSW voor om te investeren in betere leefomstandigheden om de zorgvraag te verminderen, ziekenhuizen een vast budget te geven in plaats van betaling per behandeling en een Integraal Gezondheids Akkoord te sluiten met vrij besteedbaar regiobudget.

Ook wil DSW af van budgetpolissen en het vrijwillig eigen risico. “Budgetpolissen met lage premies richten zich op gezonde verzekerden. De hogere kosten worden afgewenteld op mensen die niet voor zo’n polis kunnen kiezen. Dat is oneerlijk en ondermijnt de solidariteit”, stelt De Groot. DSW pleit voor een verbod op budgetpolissen, beperking van het aantal polissen en één onafhankelijke vergelijkingssite zonder winstoogmerk.

Verwachting: ook forse stijging bij andere verzekeraars

Als de vijfde grootste zorgverzekeraar van Nederland met ongeveer 800.000 klanten, is DSW’s beslissing een goede voorspeller voor de richting van de hoogte van de zorgpremies die nog bekend gaan worden.

12 november zijn alle zorgpremies bekend

Zorgverzekeraars hebben tot 12 november 23.59 uur de tijd om hun zorgpremies voor 2025 bekend te maken. Op onze zorgpremie 2025 pagina vind je een overzicht van alle premies die tot nu toe bekend zijn. Wil je een seintje ontvangen zodra je kunt vergelijken? Meld je dan aan voor onze Zorg Alert.

Geschreven door
Jeremy Broekman Expert zorgverzekeringen
Jeremy Broekman
Expert zorgverzekeringen
Laatste update
Over onze expert
Sinds 2023 is Jeremy Broekman schadeverzekeringsexpert bij Overstappen.nl. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, zorgverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.
Klantenserviceteam portretten

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.