Overstappen.nl lanceert met MoneySure betaalbaar product bij ziekte en arbeidsongeschiktheid voor zzp’ers | Overstappen.nl
28-08-2024

Overstappen.nl lanceert met MoneySure betaalbaar product bij ziekte en arbeidsongeschiktheid voor zzp’ers

Overstappen.nl lanceert een nieuwe verzekering die zzp’ers een betaalbare en toegankelijke dekking biedt bij tijdelijke arbeidsongeschiktheid

2 minuten 22-10-2024
Sophie Schoneman
Expert zakelijke verzekeringen

Dit nieuwe product kan worden gezien als een aanvullende ziektekostenverzekering en is ontwikkeld in samenwerking met MoneySure. Deze verzekering biedt zelfstandige ondernemers een laagdrempelige oplossing om hun inkomen tijdelijk te beschermen bij ziekte of een blessure, zonder de hoge kosten en ingewikkelde procedures van een reguliere AOV.

Meeste Nederlandse zzp’ers niet verzekerd voor arbeidsongeschiktheid

In Nederland zijn ruim 1,7 miljoen zzp’ers actief, maar uit onderzoek blijkt dat een groot deel van deze zzp’ers niet verzekerd is voor arbeidsongeschiktheid. Veel zzp’ers ervaren dat de AOV te duur of te lastig is om af te sluiten, waardoor zij vaak onverzekerd blijven. De aanvullende ziektekostenverzekering van Overstappen.nl en MoneySure biedt dekking bij tijdelijke arbeidsongeschiktheid. Denk hierbij aan ziekte, operaties of ongevallen waardoor je niet kunt werken. De premie is aanzienlijk lager dan die van een gewone AOV en er komt geen medische keuring aan te pas. Dit zorgt ervoor dat deze verzekering voor iedere zzp’er toegankelijk is.

Voordelen van het alternatief naast de AOV

Met deze verzekering profiteren zzp’ers van een aantal voordelen ten opzichte van de reguliere AOV. De premie bedraagt slechts een klein deel van de kosten van de reguliere arbeidsongeschiktheidsverzekering, soms tot wel tien keer lager. Dit is mogelijk doordat de dekking zich beperkt tot een maximale periode van zes maanden. Zzp’ers kunnen zich verzekeren tegen inkomensverlies bij medische situaties, zoals botbreuken en noodzakelijke operaties. Er is geen wachttijd en de verzekering is eenvoudig online af te sluiten, zonder dat de ondernemers door een lastige medische keuring of uitgebreide vragenlijsten hoeven te gaan. Daarnaast kan de verzekering gecombineerd worden met een reguliere AOV, waarbij er een langere wachttijd gekozen kan worden en de maandelijkse kosten hiermee worden verlaagd. Ook is de uitkering vrij te besteden. Herstel je bijvoorbeeld sneller dan het aantal dagen van de uitkering, dan kun je het overgebleven bedrag gebruiken voor het volgen van een cursus die je altijd al wilde doen.

Waardevolle aanvulling op de huidige markt

Sophie Schoneman, expert zakelijke verzekeringen bij Overstappen.nl, legt uit: “Met deze nieuwe verzekering bieden we zzp’ers een betaalbare en toegankelijke optie om zich tijdelijk te verzekeren tegen inkomensverlies bij ziekte of ongeval, zonder de hoge kosten en complexe keuringen van een reguliere AOV. Een praktische oplossing voor de moderne zelfstandige.”

Klantenserviceteam portretten

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.