Steeds meer Nederlanders gaan met elektrische auto op vakantie | Overstappen.nl
30-07-2024

Steeds meer Nederlanders gaan met elektrische auto op vakantie

Lees hier hoeveel Nederlanders met een elektrische auto op vakantie gaan en waar je rekening mee moet houden als je zelf met een elektrische auto op reis gaat.

2 minuten 31-07-2024
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen

Het aantal Nederlanders dat met een elektrische auto op vakantie gaat, is deze zomer explosief gestegen. Snellaadbedrijf Fastned rapporteert in juli een toename van maar liefst 46 procent in het gebruik van hun laadstations in het buitenland door Nederlandse vakantiegangers, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral in Frankrijk is de stijging opvallend.

Nieuwe stations langs populaire routes

Om gelijke tred te houden met het groeiende aantal elektrische auto’s op de weg, waarvan er inmiddels ruim 500.000 in Nederland rondrijden, wordt de laadinfrastructuur langs populaire vakantieroutes uitgebreid. Diverse aanbieders, waaronder Fastned, openen nieuwe snellaadstations op strategische locaties in het buitenland om aan de toenemende vraag te voldoen.

“Ga je deze zomervakantie met je elektrische auto op reis? Vergeet dan niet om de dekking van je autoverzekering te checken, voordat je naar het buitenland gaat. Het is belangrijk om hierop te letten, want pechhulp zit meestal niet inbegrepen bij de basisdekking van je autoverzekering.”
Jerry Poel
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen

Tijdelijke dip in belangstelling EV’s Nederland

Hoewel de verkoop van elektrische auto’s wereldwijd al jaren een sterke groei doormaakt, met in de eerste maanden van 2024 een kwart meer aankopen dan het jaar ervoor, nam de interesse in Nederland recent wat af. Brancheorganisaties wijten dit aan onzekerheid over de belastingvoordelen na 2025. Toch blijven snellaadbedrijven als Fastned positief en willen ze hun Europese netwerk van nu zo’n 300 laadstations de komende jaren fors uitbreiden.

Geschreven door
Jerry Poel Expert autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
Laatste update
Over onze expert
Sinds 2017 is Jerry Poel onderdeel van de Kizi familie. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van verzekeringen weet hij als geen ander hoe de autoverzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deals vindt in onze vergelijker en makkelijk kan overstappen naar een andere autoverzekering. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien handig advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.
Klantenserviceteam portretten

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.