Zorgverzekeraar inTwente verdwijnt en gaat verder onder DSW | Overstappen.nl
09-10-2024

Zorgverzekeraar inTwente verdwijnt en gaat verder onder DSW

Vanaf 1 januari 2025 zal inTwente ondergebracht worden bij zorgverzekeraar DSW.

2 minuten 10-10-2024
Jeremy Broekman
Expert zorgverzekeringen

Vanaf 1 januari 2025 zullen de polishouders van inTwente Zorgverzekeringen een nieuwe naam op hun polis zien staan: DSW Zorgverzekeraar. inTwente is sinds 2015 al een label van DSW, maar gaat nu ook verder onder de naam DSW.

Waarom gaat inTwente verder onder de naam DSW?

De beslissing tot de overgang is genomen, omdat inTwente in tien jaar tijd niet het begrote aantal verzekerden heeft bereikt om een stem te hebben en het verschil te maken in de regio. Zorgverzekeraar DSW, die traditiegetrouw als eerste de zorgpremie voor het nieuwe jaar bekendmaakt, biedt de nodige steun en invloed die inTwente zelf niet kon bereiken.

 

Gaat er voor mij als klant iets veranderen?

Nee, voor jou als klant blijft bijna alles hetzelfde. Je blijft dezelfde premie betalen en ontvangt dezelfde vergoedingen als van inTwente. Die waren altijd al hetzelfde als bij DSW, aangezien inTwente sinds 2025 een label van DSW is. De contactgegevens zullen echter wel wijzigen.

 

Ik ben klant bij inTwente, moet ik nu iets doen?

Nee, als klant van inTwente hoef je nu niets te doen. Je zorgverzekering wordt automatisch overgezet naar DSW. Het is alleen wel verstandig om een vergelijking te maken voor je zorgverzekering wanneer de premies bekend zijn. Zo weet je zeker dat DSW de juiste verzekeraar voor jouw situatie is. Zorgverzekeraars moeten uiterlijk 12 november de zorgpremies bekendmaken. Je hebt dan van 13 november tot en met 31 december de tijd om een vergelijking te maken en over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

 

Blijf op de hoogte van het laatste zorgnieuws

Zorgverzekeraars hebben tot 12 november 23.59 uur de tijd om hun zorgpremies voor 2025 bekend te maken. Op onze zorgpremie 2025 pagina vind je een overzicht van alle premies die tot nu toe bekend zijn. Wil je een seintje ontvangen zodra je kunt vergelijken? Meld je dan aan voor onze Zorg Alert.

Geschreven door
Jeremy Broekman Expert zorgverzekeringen
Jeremy Broekman
Expert zorgverzekeringen
Laatste update
Over onze expert
Sinds 2023 is Jeremy Broekman schadeverzekeringsexpert bij Overstappen.nl. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, zorgverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.
Klantenserviceteam portretten

Klantenservice

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.