Dekking glasverzekering
De glasverzekering dekt schade aan glas dat breekt, bijvoorbeeld door noodweer of stormschade. Al het glaswerk van je huis, zoals de ramen en ruiten die licht doorlaten, dek je met deze verzekering. Spiegels en een aquarium zijn dus uitgesloten. We zetten het even voor je op een rijtje:
Glasschade wordt wel gedekt voor
- Ruiten
- Glazen douchecabine, deuren en dakplaten
- Lichtkoepel in het plafond
- Inbraak
- Brand en ontploffing
- Dakramen
Glasschade wordt niet gedekt bij
- Opzet
- Verbouwing
- Spiegels en een aquarium
- Slecht of achterstallig onderhoud
Eigen risico glasverzekering
Bij veel verzekeringen betaal je een eigen risico. Maar hoe zit dat met een glasverzekering? Over het algemeen rekenen verzekeringsmaatschappijen geen eigen risico bij een glasverzekering. In enkele gevallen is dit wel het geval. Je hoeft dit eigen risico niet te betalen als je de schade laat herstellen door het bedrijf waar de verzekeraar een contract mee heeft. Dit wordt ook wel “schadesturing” genoemd.
Glasverzekering afsluiten
Je kunt een glasverzekering op drie verschillende manier afsluiten:
Via een aanvullende dekking op de opstalverzekering
De meeste verzekeraars vinden dat glas bij de opstal van de woning hoort. Schade aan glas valt in dit geval dus onder de opstalverzekering. Het is goed om te weten dat verzekeraars veel type glasschades uitsluiten, waardoor je in bepaalde gevallen ook een extra losse glasverzekering nodig hebt. De meeste verzekeraars bieden een glasverzekering aan via een losse module bij de opstalverzekering.
Via een aanvullende dekking op de inboedelverzekering
Als je een woning huurt, hoef je de opstal van jouw woning niet te verzekeren met een opstalverzekering. Dat doet je verhuurder. In het huurcontract vind je vaak of glas ook is meegenomen in de verzekering of dat je daar zelf voor moet zorgen. Is dat het geval? Dan kun je de glasverzekering vaak als module afsluiten bij je inboedelverzekering of een losse glasverzekering afsluiten.
Door een aparte glasverzekering af te sluiten
Aangezien sommige soorten glasschade vaak worden uitgesloten in de inboedel- en/of opstalverzekering, bestaat er ook een losse glasverzekering. Hiermee verzeker je het glas in je woning tegen schade.